tiistai 9. helmikuuta 2016

Nuorimman pojan pokemon peitto

Kätyrit peitto valmistui, joten pitää heti aloittaa seuraava. Ohjetta peittoon on kyselty joten koitan parhaan kykyni mukaan nyt sellaisen koota samalla kun teen peittoa eteenpäin.
Hain kuvia pinterestistä hakusanoilla pixel art pokemon ja kuvia löytyy vaikka millä mitalla. Poika valitsi mieluisia kuvia sillä ehdolla, että kuvien tuli olla suurinpiirtein saman kokoisia.
Laskin kätyri peiton ruudut ja valmiissa peitossa tulee 180 ruutua leveyttä ja 210 ruutua korkeutta. Teen seuraavan peiton 9 ruudusta eli 1 ruudun koko tulee olla 70x60 
Tulostin kuvat ja laskin kuinka paljon reunoihin,alas ja ylös tulee lisätä pohja värin ruutuja että tuo 60*70 toteutuu 
Silmukoita tulee aloittaessa (3. Kuva) olla 61 koska jokainen ruutu valmistuu 2 silmukan väliin. 1 silmukka ei vastaa yhtä ruutua! 
Tunisialaisenvirkkauksen ohjeita löytyy netistä joten sitä en tässä rupea selittämään. Suosittelen kuitenkin katsomaan youtubesta videon värin vaihtoon niin työhön ei tule reikiä. Löytyy hakusanoilla tunisian crochet color change.
Lankana käytän 7 veljestä ja puikko on nro 5.

1. Neliö 
Kun valmiina on 15 kerrosta jotka tarvitsen pohjalle niin on aika aloittaa itse kuva. Tarvitsen oikealle sivulle 12 ylimääräistä ruutua ja kuvassa on 27 ruutua ennen ensimmäistä mustaa. (39 ruutua yhteensä) joten puikolla tulee olla 40 lenkkiä ennen värin vaihtoa! (Koska yksi väriruutu on aika 2:den silmukan väli, eikä itse silmukka)
Pikku hiljaa hyvä tulee.. Kolmas kuva piti purkaa kertaalleen kun tein sen aluksi sinapin värisestä langasta mikä ei miellytänyt silmää. millimetripaperille tein pojan nimen jonka lisäsin ruutuun. Enää 6 jäljellä ☺


Kun kaikki palat oli kasassa, sommittelin ne
omaa silmää miellyttäväksi ja piti aloittaa kasaaminen

Reunustin kaikki palat ensin mustalla langalla siten että ylä- ja alareunassa poimin PYSTYSSÄ olevan silmukan kuten tunisialaisessa virkkaussessa, mutta perinteisellä virkkauksella, jotta kuvaan ei tulisi reikiä.

Vasemmassa reunassa pitää poimia KAHDEN PYSTY LENKIN TAKAA toinenkin lanka mukaan muuten työhön jää reikiä.

Alla vielä kuva VÄÄRÄSTÄ tavasta... jolloin tulee reikiä. Oikea reuna onkin sitten normaalia silmukkaa joten se on helppo reunata :)

Sitten vain miljoonan langanpätkän päättely ja höyrystys niin peitto on valmis :) Ja ei kun suunnittelemaan kolmatta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti