keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Virkattu villatakki

Peittojen jälkeen teki mieli tehdä jotain helpompaa ja etsiskelin päivän ohjeita villatakkiin.
Löysin kivan kaavakuvan jostakin ilmeisesti espanjalaiselta sivulta ja lähdin siitä muokkamaan omaa takkia.
Pientä hapuilua oli välillä kun teksteista ei ymmärtänyt mitään, mutta kuvahan kertoo tuhat sanaa, vai mitä :) Ja ainahan voi välillä purkaa ja yrittää uudellen :)
En osaa kirjoittaa kaavoja tai ohjeita, mutta yritän parhaani mukaan kertoa miten tuon takin tein.

Lankana oli taas 7 veikka ja koukku nro 4.                                    Alla on alkuperäinen kaavakuva minkä löysin netistä
Muokkasin tuosta ohjeesta itselleni tällaisen. Kukin väriraita on 4 kerrosta korkea, paitsi 7 kuviossa missä osin se on 2krs korkea ja 10 kuvio joka on 2 krs korkea

Alkuun tein 153 ketjusilmukkaa peruskuviota varten,

Itse peruskuvio on erittäin helppo tehdä kun vauhtiin pääsee. Hihojen aukkojen kohdalla kuvio lähti kuitenkin kulkemaan alaspäin ja se meinasi aluksi olla mukamas hankalaa mutta onnistuihan sekin lopulta. Tuossa kuvassa taitaa olla vahingossa kaksoispylvään merkki mutta älkää antako sen häiritä.


Tässä työ välivaiheessa. Siitä puuttuu 10 musta kerros olkapäiltä.
Hihat tein tekemällä 3kjs sekä 55 pylvästä mahdollisimman tasaisesti hiha aukkoihin. Tasaisen reikäkerroksen ja 55 pylvästä+ketjusilmukka aloitus, (=tuon alkuperäisen mallin 3 suoraa kerrosta) Sitten aloitin taas sahalaita kuvion renkaana siten liitin kerroksen piilosilmukalla ja nostin seuraavan kerroksen 4 kjs lla jottei värit mene sekaisin.

Jälkiviisaana hihat olisi kannattanut tehdä tasona luomalla 58 kjs, nuo 3 suoraa kerrosta ja sitten 10 värikuvion verran sahalaitaa ja jättää niin pitkät langanpätkät että niillä olisi voinut ommella hihan kasaan väreittäin, Ja istuttaa ne vasta sitten, mutta joskus asiat pitää tehdä vaikeimman kautta :)Kun hihat oli valmiina niin aloitin helman tekemisen alaspäin. (alaspäin mennessä pylväs kerros tulee ennen reikäkerrosta)
Levensin helmaa kahdesti lisäämällä 4 pylvästä per kuvio.

 Lopuksi tein hihan suihin ja helmaan mustalla pylväskerroksen.
 harjanteen kohdalla olevaan reikään tein 3 pylvästä.


Nappilistan aloitin alhaalta tekemällä 2 pylvästä kunkin vaaka kerroksen reikään. Niskassa ja rinnan kohdalla yksi silmukka kuhunkin olemassa olevaan pysty silmukkaan.
Tein 3 kerrosta mustalla, joista keskimmäiseen tein napin lävet siten että muutin yhden pylvään ketjusilmukaksi. Kotoa löytyi 5 isoa mustaa nappia jotka sopivat juuri tuon kokoiseen koloon. Nappeja olisi saanut olla vaikka tuplaten enemmän.

Alla olevassa kuvassa näkyy ainut kohta missä muotoilin reunusta hieman hyppäämällä 5 kertaa silmukan yli. (toiselle puolelle luonnollisesti samaan kohtaan kavennus) Lopuksi vielä samaa kuviota mukaillen tasku, jonka virkkasin kiinni. Lankojen päättely ja höyrytys ja sitten vaan kuvaa vilkasta virkkausta sivuille ;)


1 kommentti:

  1. Kivan selkeän ohjeistuksen olet rakennellut. Ja tietysti takkikin näyttää hyvältä. Menee minun aina vaan pitenevälle työlistalleni :-)

    VastaaPoista